Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Το ελληνικό βιβλίο

βραβεύτηκε στο Πεκίνο
Παρούσα στο Πεκίνο και η Συριανή Παυλίνα Χατζηγεωργίου, συνεργαζόμενη με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Η παρουσία της Ελλάδας στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου ανανεώνεται με τη συμμετοχή της χώρας μας σε τρεις ακόμη διεθνείς εκθέσεις (μετά και την επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου του Παρισιού και της Μπολόνιας). 
Η 24η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (23-27 Αυγούστου) ολοκληρώθηκε με τη βράβευση της ελληνικής αποστολής από τους διοργανωτές. Ακολουθούν η 30ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας (6-10 Σεπτεμβρίου) και η 69η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης (11-15 Οκτωβρίου).
Στην 24η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (24th BIBF) η Ελλάδα έλαβε το Βραβείο Αριστείας Εκθέτη (Exhibitor’s Excellence Award).Το ελληνικό περίπτερο φιλοξένησε 125 βιβλία πρόσφατης παραγωγής (2016-2017) από 52 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη πεζογραφία, το παιδικό βιβλίο, το λεύκωμα τέχνης, την ελληνική μυθολογία κ.α.
Η ελληνική αποστολή βραβεύτηκε από ειδική επιτροπή των οργανωτών της έκθεσης για την αναβάθμιση της παρουσίας της συνολικά, για το περίπτερό της και τις εκδηλώσεις που οργάνωσε. Βραβεία δόθηκαν σε περιορισμένο αριθμό εκθετών.

Η  Ελλάδα τιμήθηκε ως η καλύτερη παρουσία ανάμεσα στους ξένους εκθέτες.
Την ελληνική αποστολή συνόδευσε ο συγγραφέας, Δημήτρης Σωτάκης, του οποίου το μυθιστόρημα «Το θαύμα της αναπνοής» (Κέδρος, 2009) μεταφράστηκε και εκδόθηκε πρόσφατα στην Ταϊβάν. Βιβλία του Δημήτρη Σωτάκη μεταφράζονται τα τελευταία χρόνια σε αρκετές γλώσσες ενώ ο ίδιος μιλάει κινεζικά.
 Στο πλαίσιο της έκθεσης εορτάστηκαν και τα 20 χρόνια συνεργασίας των εκδόσεων MM Publications και του εκδότη Γιάννη Μαλκογιάννη με τις κινέζικες εκδόσεις HEP (Higher Education Press), οι οποίοι, ξεκινώντας το 1998, κατόρθωσαν να πρωτοπορήσουν στον τομέα του διδακτικού βιβλίου ξένης γλώσσας, με τις MM Publications να εξάγουν στην Κίνα το πρώτο βασικό βιβλίο ξένης γλώσσας που δεν προερχόταν από κινέζικο εκδοτικό οίκο…
Η έκθεση λειτούργησε επίσης ως ευκαιρία για δημιουργικό διάλογο μεταξύ των εκπροσώπων της ελληνικής αποστολής και Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο, σχετικά με την προώθηση της συνεργασίας του ελληνικού και του κινέζικου εκδοτικού χώρου, αλλά και του πολιτισμού ευρύτερα, στα πλαίσια του έτους Ελλάδας–Κίνας.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού. Η ελληνική συμμετοχή στην 24η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου υποστηρίχθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κινεζική πρωτεύουσα.

 ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου