Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

“Είμαστε η γνώμη των άλλων για μας”

Του Νικόλα Σμυρνάκη* 

 Είμαστε η γνώμη των άλλων για μάς. Αν μας πιστεύουν όμορφους, νιώθουμε όμορφοι. Μόνο που τη γνώμη των άλλων για εμάς μπορούμε να την επηρεάσουμε εμείς. Αν νιώθουμε όμορφοι, φαινόμαστε όμορφοι, μας βλέπουν όμορφους, πιστεύουν ότι είμαστε όμορφοι, επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε όμορφοι. Τελικά, είμαστε ό,τι αποφασίζουμε ότι είμαστε.
Σήμερα έλαβα το εξής «πάνγλυκο» όσο και υπέροχο μήνυμα το οποίο μου υπενθύμισε αυτό που μόλις διαβάσατε. Το μήνυμα είναι το εξής: “Κάνε τον κόσμο χαρούμενο και ευτυχισμένο! Έχεις γεννηθεί γι’ αυτό!”. Πριν οποιοσδήποτε βρεθεί να μου πει ότι έχεις γεννηθεί για κάτι τόσο καταπληκτικό, αποφάσισα να το πιστέψω πρώτα εγώ. Δεν είχε σημασία αν ίσχυε ή όχι, σημασία είχε ότι το πίστευα.

Ο τρόπος, τώρα, για να πιστέψεις ότι είσαι αυτός που θέλεις, είναι αν το λες, να το γράφεις, να το οραματίζεσαι, όσες φορές χρειαστεί μέχρι να πείσεις τον εαυτό σου ότι πράγματι αυτό είσαι. Οι άνθρωποι στην αρχή θα σε αμφισβητήσουν. Αυτό θα σου υπενθυμίσει ότι είσαι στο σωστό δρόμο. Κάποια στιγμή θα δουν στα μάτια σου ότι το εννοείς και απλά θα το πιστέψουν. Και τότε θα επιβεβαιώσεις αυτό που τόσο καιρό πίστευες μόνο εσύ.
Γιατί τη γνώμη των άλλων για εμάς μπορούμε να την επηρεάσουμε εμείς.

 *Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, Success Coach, δημιουργός της φιλοσοφίας επιτυχίας του «Ανθρώπου στο ΝηΣί» Τα περισσότερα έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.
Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από λογοτεχνικά κείμενα αλλά και από κείμενα εστιασμένα στην ανάπτυξη και στην βελτίωση του ανθρώπου. Πολλές φορές αυτά τα δύο είδη μπλέκονται μέσα από ιστορίες που αναδεικνύουν την φιλοσοφία επιτυχίας, προτείνουν στρατηγικές συνεχούς βελτίωσης και ταυτόχρονα διασκεδάζουν διεγείροντας τη φαντασία.

 ΠΗΓΗ: http://islandofman.me/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου