Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κοπή πίτας

Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης 

 (Γράφει ο Θεοδόσης Δανάμπασης)

 Μέσα σε ένα εξαιρετικά φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης, στον οικείο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης.
 Κάθε ένα από τα μέλη είχε μεριμνήσει ώστε να προμηθευτεί ή να φτιάξει σπιτικούς μεζέδες, οι οποίοι μετά την κοπή της πίτας και τις καθιερωμένες ευχές, έγιναν ανάρπαστοι συνοδεία και άλλων εκλεκτών γλυκισμάτων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του για τη νέα χρονιά, ο συντονιστής της Λέσχης, Παναγιώτης Λίτσας, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2015, με υγεία, όνειρο και αισιοδοξία και βέβαια καλές αναγνώσεις και περισσότερα βιβλία.
Επίσης, δεν λησμόνησε να αναφερθεί και στους απόντες του 2015 και αφιέρωσε τη λιτή αυτή εκδήλωση στη μνήμη εκείνων των μελών (4) που ήταν μόνο η φωτογραφία τους παρούσα.

Τυχερός από την κοπή της πίτας, εκτός ενός μέλους που κληρώθηκε με λαχνό, βρέθηκε ανέλπιστα να είναι ο εκπρόσωπος του Τύπου, και μια και ο υποφαινόμενος ήταν ο μόνος εκείνη τη στιγμή που βρίσκονταν στον χώρο, έλαβε ως δώρο μια πολύτιμη έκδοση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Μιχαήλ Π. Χατζηγεωργίου, με τίτλο "Η Σύρα και οι Νεοέλληνες λογοτέχνες 1827-1945".

 ΠΗΓΗ: http://www.logotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου