Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου…

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων οργανώνουν, το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου, στην πλατεία Κοτζιά από την 1 έως και τις 20 Νοεμβρίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.
Το Παζάρι τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στο 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου συμμετέχουν 120 εκδότες (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, πολιτική, ιστορία, ψυχολογία κ.ά.) διαθέτοντας, χιλιάδες τίτλους βιβλίων, σε πολύ χαμηλές τιμές (με έκπτωση τουλάχιστον 70%).

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών εδώ και τρία χρόνια κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες τις χώρας με το κοινωνικό μήνυμα «Με διάβασες; Χάρισέ με!». Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 στην 34η Γιορτή Βιβλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία και στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες Λέρου και Λειψών. Το 2012, στην 35η Γιορτή, αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 18.000 βιβλία που στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.
Φέτος, στην 36η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώθηκαν περίπου 17.000 βιβλία και η αποστολή τους σε βιβλιοθήκες (δημοτικές, σχολικές, συλλόγων, φυλακών, νοσοκομείων κ.λπ.) όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη.
ΠΗΓΗ:  http://www.cityofathens.gr/node/22848 

BookSyros: Αλήθεια, πότε οι φορείς του βιβλίου θα θυμηθούν ότι αναγνώστες υπάχουν και ...εκτός των τειχών Αθηνών, Θεσσαλονίκης κλπ μεγαλουπόλεων; Αλλά και οι φορείς (δήμοι, βιβλιοθήκες, σύλλογοι, Λέσχες Ανάγνωσης ...) της περιφέρειας πότε θα «ξυπνήσουν» για να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί στον «πολιτισμό του βιβλίου»; Υπάρχει απάντηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου