Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η «Εστία» με νέο βιβλιοπωλείο...


Πριν από τρεις μήνες ανακοινώνονταν επίσημα «το τέλος εποχής» για το ιστορικό «Βιβλιοπωλείο της Εστίας», μετά από 128 χρόνια λειτουργίας! Είδηση που σίγουρα προκάλεσε θλίψη στους φίλους του βιβλίου.
Λίγες ημέρες πριν, μια άλλη είδηση έρχεται να σκορπίσει χαμόγελα αισιοδοξίας! Σε κάποιο άλλο χώρο, μικρότερο αυτή τη φορά, όχι πολύ μακριά από τον προηγούμενο, στήνεται ένα νέο «Βιβλιοπωλείο» που θα ασχολείται–ελπίζουμε μόνο στο ξεκίνημά του- με παλιά και νέα βιβλία της «Εστίας»!

 Η είδηση αναλυτικά:
"Ο εκδοτικός οίκος της Εστίας ετοιμάζεται να ανοίξει βιβλιοπωλείο. Ο νέος χώρος που θα πουλάει μόνον τα βιβλία των εκδόσεων της Εστίας βρίσκεται στην οδό Ναυαρίνου και Δελφών πολύ κοντά στην Ελληνο-αμερικάνικη ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο. 
Μετά το κλείσιμο του γενικού βιβλιοπωλείου της Εστίας στην οδό Σόλωνος, η είδηση αυτή είναι μια παρηγοριά για τους φίλους του ιστορικού εκδοτικού οίκου καθώς στο νέο στέκι θα μπορούν να αναζητήσουν παλιά και νέα βιβλία της Εστίας. «Η κρίση αλλάζει και τα βιβλιοπωλεία» θα μας πει η Εύα Καραϊτίδη, ιδιοκτήτρια του εκδοτικού οίκου της Εστίας.«Περνάμε στην εποχή των μικρών και ενημερωμένων βιβλιοπωλείων όπως είναι το Λεμόνι στο Θησείο, το Bookloft στο Κολωνάκι και το νεοσύστατο Πλειάδες στη Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι», λέει η κυρία Καραϊτίδη
Το νέο βιβλιοπωλείο της Εστίας θα έχει υπεύθυνο έναν έμπειρο πωλητή, τον Πολύκαρπο Νικολόπουλο".
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου