Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ζάπειο: 41ο Φεστιβάλ βιβλίου

Άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό, το 41ο Φεστιβάλ βιβλίου στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, το οποίο θα φιλοξενηθεί εκεί από τις 7 εώς τις 23 Σεπτεμβρίου. Τη έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και σ' αυτό συμμετέχουν 150 Έλληνες εκδότες με 130 περίπτερα και περισσότερους από 50.000 τίτλους,ενώ σε ειδικό χώρο εκτίθενται βραβευμένα και σπάνια βιβλία από το 1956 έως σήμερα.

Το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον ιστορικό θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων που διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Διεύθυνση Γραμμάτων από το 1956. Ο κ Αρβανιτόπουλος, τόνισε τη σημαντικότητα του φεστιβάλ, παρατηρώντας ότι είναι ένας θεσμός «που αντέχει στο χρόνο» και αξίζει τη στήριξη όλων. Στα εγκαίνια του φεστιβάλ, περιηγήθηκε στους πάγκους, αγόρασε βιβλία, δέχθηκε δώρα από τους εκδότες και δήλωσε ότι «Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας είναι πρωτίστως κρίση αξιών. Επικράτησε τα τελευταία χρόνια μία νοοτροπία ήσσονος προσπάθειας, μία νοοτροπία ευδαιμονισμού, ευμάρειας με δανεικά, που μας απόκρινε από τις αληθινές αξίες και στρέβλωσε τον αξιακό μας κώδικα. Απομακρυνθήκαμε ως κοινωνία από το πνεύμα από την τέχνη, από τα βιβλία. Για αυτό και έξοδος από την κρίση και ανάκαμψη της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρξει αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αν δεν υπάρξει μία πνευματική αναγέννηση, μία επιστροφή στις αληθινές αξίες. Και φορέα γι' αυτή την πνευματική αναγέννηση δεν μπορεί να είναι άλλος από το βιβλίο»

Οι μέρες και ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00μμ – 22.30μμ Παρασκευή και Σάββατο 18.00μμ – 23.00μμ Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11πμ έως τις 22.30μμ
Πηγή: www.iefimerida 

 BookSyros: Αν ο δρόμος σας φέρει στην Αθήνα, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και το φεστιβάλ του βιβλίου! Όσοι «βιβλιοφάγοι», προσέλθετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου