Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εκπαιδεύοντας e-συγγραφείς

Ένα εργαστήριο ομαδικής συγγραφής δημιούργησε η ομάδα του bookbook στην ιστοσελίδα τους. Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου υποδέχεται ιντερνετικά τους μικρούς της φίλους, μαθητές του δημοτικού κυρίως, και τους παροτρύνει να γράψουν την δική τους ιστορία.
 «Η δράση ξεκίνησε την Πρωτομαγιά και η ανταπόκριση από τα παιδιά είναι αξιοσημείωτη» αναφέρει η κυρία Μιχαλοπούλου.
Παλαιότερα, η ιστοσελίδα bookbook, η οποία αναφέρεται σε δασκάλους και παιδιά, είχε συνεργαστεί με την Σώτη Τριανταφύλλου, με την οποία είχαν δημιουργήσει πάλι μια πλατφόρμα δημιουργικής γραφής, στην οποία συμμετείχαν παιδιά. Στην ιστοσελίδα μπορεί το κάθε παιδί να μπει και να βρει πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να γράψει την ιστορία του, τι θα χρειαστεί να έχει δίπλα του και κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να μην χάσει στην πορεία την έμπνευσή του.

 «Κάθε Τρίτη οι ασκήσεις δημιουργικής γραφής αλλάζουν. Έχω φτιάξει, μάλιστα ένα πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει τις ασκήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στο μήνα. Αυτή την εβδομάδα έχουμε την καταγραφή ονείρων και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ημερολογιακή γραφή. Είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια για τα παιδιά καθώς εξοικειώνονται με την γραφή και την ανάγνωση» προσθέτει η κυρία Μιχαλοπούλου.
 Οι ασκήσεις δημιουργικής γραφής θα πραγματοποιούνται όλο τον Μάϊο.
Περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 

(http://www.tovima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου