Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

D.E.A.R.

Drop Everything And Read

Η 12η Απριλίου, κάθε χρόνο, αποτελεί μία ξεχωριστή ημέρα για τις ΗΠΑ. Είναι η Εθνική Ημέρα D.E.A.R. ,δηλαδή η ημέρα που «υπενθυμίζει» σε μικρούς και μεγάλους : «Άφησε Ο,τιδήποτε Κάνεις Και Διάβασε»!
Την ημέρα αυτή που συμπίπτει με την ημέρα των γενεθλίων της αγαπημένης συγγραφέα Παιδικών-Εφηβικών βιβλίων Beverly Cleary, οι γονείς επιλέγουν από κοινού με τα παιδιά τους και διαβάζουν ένα βιβλίο –κατά προτίμηση της Beverly Cleary!
Αντίστοιχα, στα σχολεία εκπαιδευτικοί και παιδιά αφιερώνουν την ημέρα D.E.A.R. στην από κοινού ανάγνωση βιβλίων.
Η Ramona Quimby, ηρωίδα των βιβλίων της Beverly Cleary είναι το κεντρικό «πρόσωπο» των εκδηλώσεων της ημέρας που παροτρύνει γονείς και παιδιά να διαλέξουν ένα βιβλίο και παρέα να απολαύσουν την ανάγνωσή του!
Η 12η ΑπριλίουΕθνική Ημέρα R.E.A.D.- ακόμη κι αν είναι μια πολυάσχολη ημέρα για τους γονείς, οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκουν το χρόνο και «τηρούν το έθιμο» που τους δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουν τα παιδιά τους ασχολούμενοι με ένα θέμα που ενδιαφέρει μικρούς και μεγάλους, την ανάγνωση βιβλίων, δηλαδή, της αγαπημένης συγγραφέα Beverly Cleary.

Άλλωστε είναι πολύ εύκολο! Ό,τι χρειάζεται είναι ένα βιβλίο, η οικογένεια και 30΄ από κοινού ανάγνωσης!BookSyros: Αν και αρκετοί Ευρωπαίοι βλέπουν την ημέρα D.E.A.R. ως την «απάντηση» των Αμερικανών στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού-Εφηβικού Βιβλίου που συμπίπτει -2 Απριλίου- με τα γενέθλια του Δανού συγγραφέα-αγαπημένου των παιδιών- Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ωστόσο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία μέσω της κοινής ανάγνωσης βιβλίων να πλησιάσουν μεταξύ τους γονείς και παιδιά, προτού καταλήξουν να επικοινωνούν αποκλειστικά με …SMS ή e-mail!Δεν συμφωνείτε κι εσείς; Η γνώμη σας και τα σχόλιά σας μάς ενδιαφέρουν! Περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου