Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η J.K. Rowling …ενηλικιώνεται & επιστρέφει!

Ετοιμάζει νέο βιβλίο για ενηλίκους

Οι βιβλιοπώλες μπορούν να πανηγυρίσουν!

Η Joan Rowling επιβεβαίωσε τις φήμες ότι ετοιμάζει νέο μυθιστόρημα, για ενηλίκους αυτή το φορά και «πολύ διαφορετικό» από τον Χάρι Πότερ.
Η είδηση αυτή σίγουρα θα μετριάσει τη θλίψη που επικράτησε στον εμπορικό κόσμο, μετά το τέλος της σειράς με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 400 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Νέο βιβλίο και νέο κεφάλαιο λοιπόν για τη συγγραφική δημιουργία της δημοφιλούς συγγραφέως η οποία όχι μόνο αλλάζει σελίδα στη θεματολογία αλλά και στον εκδότη της. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τζόαν Ρόουλινγκ έβαλε τέλος στη συνεργασία της με τον Bloomsbury που εξέδωσε, παρουσίασε και καθιέρωσε τα βιβλία της στο παγκόσμιο κοινό και υπέγραψε συμβόλαιο με τις εκδόσεις Little Brown and Company που είναι θυγατρική του ομίλου Hachette Book Group. Οι εκδόσεις Little Brown έχουν αναλάβει την έκδοση του νέου βιβλίου για τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Άλλες εταιρείες του ομίλου Hachette θα αναλάβουν την έκδοση για άλλες περιοχές. Επίσης, όπως συνέβη και με τη σειρά του Χάρι Πότερ, η κυκλοφορία του e-book θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έντυπη έκδοση.
Η J.K. Rowling με δηλώσεις της προετοιμάζει για κάτι εντελώς διαφορετικό από τον Χάρι Πότερ με τον οποίο λίγο-πολύ έχει ταυτισθεί. Όπως είπε: «Παρά το γεγονός ότι απόλαυσα τη συγγραφή σε κάθε στιγμή, το επόμενο βιβλίο μου θα είναι εντελώς διαφορετικό από τη σειρά του Χάρι Πότερ. Η ελευθερία που είχα να διερευνήσω καινούργιες συγγραφικές περιοχές, είναι ένα δώρο που μου έδωσε η επιτυχία του Χάρι και σε συνδυασμό με αυτή τη νέα περιοχή που φάνηκε λογικό να έχω και νέο εκδότη. Αισθάνομαι ευχαριστημένη που απόκτησα μια δεύτερη εκδοτική οικογένεια στον Little Brown και μία εκδοτική ομάδα που θα είναι σημαντικός συνεργάτης μου στη καινούργια φάση της συγγραφικής μου ζωής».
Πάντως το περιεχόμενο του βιβλίου, κρατείται επτασφράγιστο στην …κάμαρα με τα μυστικά! Αν εξαιρέσουμε την πληροφορία πως πρόκειται για βιβλίο ενηλίκων ο Little Brown αρνείται να δώσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο για το περιεχόμενο ακόμη και το λογοτεχνικό είδος του βιβλίου. Ούτε όμως και ο τίτλος του είναι γνωστός.
Όλα αυτά τα στοιχεία, ο τίτλος, το περιεχόμενο, η ημερομηνία έκδοσης και άλλες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα σε μερικούς μήνες, μέσα στη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο αφού τώρα πια η Τζόαν Ρόουλινγκ βρήκε το δρόμο για την …ενηλικίωση, οι βιβλιοπώλες δικαιούνται να συμπεράνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία!…
info@bookbar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου