Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Βικτόρια Χίσλοπ: Από το «ΝΗΣΙ»...

...στη Θεσσαλονίκη!


Την ώρα που γεννιέται ο Δημήτρης Κομνηνός, μια πυρκαγιά σαρώνει την ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι ζουν πλάι-πλάι.

Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων που θα αλλάξουν για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης, καθώς ο πόλεμος, ο φόβος και οι διωγμοί αρχίζουν να διχάζουν τους κατοίκους της. Πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα διαφεύγει στην Ελλάδα, όταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται από τα τουρκικά στρατεύματα.

Έχοντας χάσει τη μητέρα της μέσα στο πανδαιμόνιο της φυγής, βρίσκεται μόνη της πάνω στο πλοίο προς έναν άγνωστο προορισμό. Από εκείνη τη μέρα, οι ζωές του Δημήτρη και της Κατερίνας πλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους αλλά και με την ιστορία της ίδιας της Θεσσαλονίκης.

Μια συγκλονιστική ιστορία πίστης και αγάπης για όλους τους ανθρώπους και τους τόπους που μας προσδιορίζουν Μετά "Το Νησί", η Ελλάδα αποτελεί για άλλη μια φορά το κύριο θέμα της παγκόσμια πολυδιαβασμένης VICTORIA HISLOP.

Μια γρήγορη ματιά στο βιβλίο

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Βικτόρια Χίσλοπ είναι δημοσιογράφος και συνεργάζεται με τις εφημερίδες Sunday Tele-graph και Daily Telegraph, όπως και με το περιοδικό Wo-man & Home. Το 2007 της απονεμήθηκε το Βρετανικό βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, Το Νησί, κυριαρχεί για 2 συνεχόμενα χρόνια στο ελληνικό Τop 10, ενώ τα δικαιώματα του βιβλίου πουλήθηκαν σε 27 χώρες με περισσότερες από 2.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο Γυρισμός είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, που από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του στην Αγγλία έγινε κι αυτό best seller.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου