Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Κλείνουν τα "Ελληνικά Γράμματα!

Μετά από 53 χρόνια εκδοτικής δραστηριότητας ο ΔΟΛ βάζει λουκέτο στα «Ελληνικά Γράμματα», όπως κοινοποιήθηκε εχθές στους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι μένουν μετέωροι, όπως και οι συγγραφείς του εκδοτικού οίκου, πολλοί από τους οποίους λέγεται πως δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί για τις εξελίξεις.
Τα «Ελληνικά Γράμματα» ιδρύθηκαν το 1957, από τον Δημήτρη Παπαχριστοφίλου και το 2001 ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, απέκτησε το 51% της εταιρίας ενώ το 2007 το 100%.
Με τον εκδοτικό οίκο έχουν συνεργαστεί σημαντικοί έλληνες συγγραφείς όπως οι Γιάννης Ξανθούλης και Κώστας Μουρσελάς, αλλά και διακεκριμένοι ξένοι δημιουργοί όπως ο Ουμπέρτο Έκο, ενώ έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα έργα του Αντόν Τσέχωφ, του Γκυστάβ Φλωμπέρ κ.α. (INDEXOnline)

Ο "ιός" που χτυπά τα τελευταία χρόνια εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία στο εξωτερικό(πρόσφατο παράδειγμα το λουκέτο στο μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο της Barnes & Noble στη Νέα Υόρκη)φαίνεται πως "χτυπά" και στη χώρα μας!
Πέρα από κάθε αμφιβολία, θλιβερό φαινόμενο το κλείσιμο ενός εκδοτικού οίκου, ιδιαίτερα όταν έχει να επιδείξει έργο ποιότητας , όπως μας συνήθισαν 50 χρόνια τώρα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Ελπίζουμε το κλείσιμο να είναι «προσωρινό» και σύντομα, μόλις οι συνθήκες (και το ΔΝΤ, βέβαια) το επιτρέψουν , να δούμε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων νέα βιβλία του σημαντικού αυτού εκδοτικού οίκου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου