Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Στις προκλήσεις απαντήστε με …βιβλία!

«Η Υπουργός Παιδείας κλπ πραγματοποίησε (προ ημερών) «ομιλία εμψύχωσης» στους νέους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν επιλεγεί με τα νέα κριτήρια. Τους έφεραν μάλιστα από όλη την Ελλάδα… 
Η Άννα θα προτιμούσε να τους δει Σάββατο, ώστε να μη χάσουν χρόνο από την εργασία τους, αλλά έλειπε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου διακοπές. Και για να μην τη φέρει πίσω άρον άρον, η Αννα επείσθη να γίνει το «event» σε εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας…» (Οι εφημερίδες)

Ο Γκάντι αντέτασσε στη βία τη μη-βία. Εμείς θα μπορούσαμε να προτείνουμε στις προκλήσεις, όχι μη-προκλήσεις, αλλά κάτι πιο …αποτελεσματικό. Ας χαρίσουμε στους «κατ’ επάγγελμα πολιτικούς» από μια αγκαλιά βιβλία κι ας τους στείλουμε να τα διαβάσουν! Να είστε σίγουροι ότι όσο εκείνοι διαβάζουν, την απουσία τους από τα «πολιτικά καθήκοντά» τους ελάχιστοι θα την αντιληφθούν!
(Ας ευχηθούμε «Καλή σχολική χρονιά» σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς κι ας ελπίσουμε ότι Θεού θέλοντος και ΔΝΤ επιτρέποντος όλα θα πάνε καλά!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου