Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Βατερλό και θρίαμβος

Οι ευγενείς της Αγίας Πετρούπολης ως και τα χρόνια του Ναμπόκοφ, όταν συναντούσαν το αγαπημένο τους πρόσωπο,του έκαναν δώρο ένα ημερολόγιο με τον πρότερο άτιμο και έντιμο βίο τους «για να ξέρουν τι καπνό φουμάρουν».
Κάπως έτσι,σαν δώρο σε γνωστούς και φίλους,αποφάσισε ο Κωνσταντίνος Τζούμας να προσφέρει την προσωπική του εξομολόγηση με τίτλο "Πανωλεθρίαμβος»,όπως είχε δηλώσει στο «Βήμα της Κυριακής».

Η παρουσίαση του βιβλίου με τον περίεργο - αλλά πάντως διόλου αδιάφορο- τίτλο («αυτό που είναι το Βατερλό σου και την ίδια στιγμή ο θρίαμβός σου» είχε επιχειρήσει να εξηγήσει ο Τζούμας στην ίδια συνέντευξη) έγινε προ ολίγων ημερών στο Ρublic Cafe της πλατείας Συντάγματος.
Εκεί έκανε κανείς μαύρα μάτια να δει κοσμικό ή «μαϊντανό».Αντίθετα,συνοδοιπόροι του ηθοποιού,περφόρμερ,ραδιοφωνικού παραγωγού και συγγραφέα ήταν εκεί για να χαρούν μαζί του την έκδοση,που αποτελεί το τρίτο και τελευταίο βιβλίο μιας σειράς,σκιαγραφώντας,μεταξύ άλλων,και καλλιτεχνικά δρώμενα των τελευταίων ετών.
Εκεί ήταν σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Περάκης και ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος,οι ηθοποιοί Θέμις Μπαζάκα και Γιώργος Κοτανίδης,ο πολιτικός και συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης,ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης κ.ά.
(Κατερ.Λυμπεροπούλου-http://www.tovima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου