Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου

Ο IANOS παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου.
Έτσι κατά το τριήμερο 29, 30 και 31 Ιουλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο το 1ο πολυεθνικό λογοτεχνικό φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετέχουν 27 διάσημοι συγγραφείς και ποιητές από 18 χώρες. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την «Κοινωνία των (δε)κάτων», την Αtlantis Ρroductions, το Ιδεόγραμμα, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, το Δήμο Τήνου, το Δήμο Εξωμβούργου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Στο πρόγραμμα θα ακουστούν ομιλίες για τη λογοτεχνία από την ιδιαίτερη πατρίδα των λογοτεχνών και τοπικά μουσικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς χορούς.
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν οι λογοτέχνες ποιητές: Φερνάντο Αραμπάλ, Χομέρο Αρίτζις, Πιερ Ασουλίν, Θανάσης Βαλτινός, Μεχμέτ Γιασίν, Ζυράννα Ζατέλη, Ανν Κάρσον, Νίκη Μαραγκού, Μάριος Μιχαηλίδης, Γιώργος Μολέσκης, Έλλη Παιονίδου, Τίτος Πατρίκιος, Μόμα Ράντιτς, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλίσια Στόλινγκς, Έρση Σωτηροπούλου, Τσβετάνκα Ελένκοβα κ.λ.π. 

Στόχος των διοργανωτών είναι το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Να καταστεί δε η Τήνος σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης της Σύγχρονης Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, σ΄ ένα τόπο, σ΄ ένα νησί κέντρο, που η Δύση συναντιέται με την Ανατολή και το Αιγαίο με τη Μεσόγειο.
(Νίκος Φώσκολος-tiniaki.wordpress.com)

Ο πλούτος των διαφορετικών γλωσσών και των σύγχρονων λογοτεχνικών τάσεων ανά τον κόσμο θα γίνουν κοινό κτήμα και οι συγγραφείς θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό, έτσι ώστε το έργο του καθενός να αξιοποιηθεί για το κοινό καλό.
Κατά την εβδομάδα διεξαγωγής του Φεστιβάλ το λιμάνι της Τήνου θα είναι σημαιοστολισμένο με τις σημαίες των 27 χωρών μελών της Ε.Ε συν τις σημαίες των μη χωρών- μελών που συμμετέχουν.

Όσοι πιστοί (στη Μεγαλόχαρη και τη λογοτεχνία), προσέλθετε!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί φιλοι στην Τήνο,
    εχουμε ενημερωθή για την εκδήλωση αυτη και η κα Νικολέττα Νιώτη,ιδρυτικό μέλος, θα εκπροσωπήσει τη Λέσχη Ανάγνωσής Ρόδου
    Ελπιζουμε να έχει την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τους συγγραφείς που Λέσχη έχει κατά καιρούς επιλέξει να διαβάσει, όπως ο κ. Πιερ Ασουλιν από τη Γαλλία.
    Παρακαλουμε να επικοινωνησετε μαζι μας αν θελετε για να συναντηθουμε απο κοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή