Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Νέος πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)

Ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος
διόρισε νέο ΔΣ στο ΕΚΕΒΙ


(Της Ελένης Κορόβηλα για το "BookPress")

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος -συγγραφέας, κριτικός,μεταφραστής, επιμελητής λογοτεχνικών σειρών και δημοσιογράφος- είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Αντιπροέδρος διορίστηκε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και γραμματέας η μεταφράστρια Σεσίλ Μαργέλου-Ιγγλέση.
Η νέα σύνθεση του ΔΣ του ΕΚΕΒΙ, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, πλασιώνεται από τα μέλη: Μαρία Παναγοπούλου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Τ, Κλαίτη Σωτηριάδου, εκπρόσωπος των συγγραφέων, Ουρανία Ραγιά, εκπρόσωπος των εκδοτών, Γεώργιος Στεφάνου, εκπρόσωπος των βιβλιοπωλών, Βασίλειος Βιτσαξής, εκπρόσωπος των μεταφραστών και Μαρία Αλεξανδράκη, εκπρόσωπος των βιβλιοθηκονόμων.



Παραμένει η Κατρίν Βελισσάρη
Η παραμονή της νυν διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη στο "τιμόνι" του Κέντρου θεωρείται δεδομένη. Προκαλεί βέβαια κάποια εντύπωση η μη αναφορά του ονόματός της στην ανακοίνωση του Υπουργείου... Η ίδια πάντως δηλώνει ιδιαίτερα ευχαριστημένη από το νέο Δ.Σ. και συνολικά από τη συνεργασία της με το Υπουργείο. Βρέθηκε μάλιστα πρόσφατα και, προσωρινή έστω, λύση με το προσωπικό του Κέντρου που ήταν για δύο μήνες απλήρωτο: θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι το ΕΚΕΒΙ να αποκτήσει τον επικυρωμένο Κανονισμό λειτουργίας του. Τότε, και οι νυν εργαζόμενοι θα πρέπει, όπως όλοι, να περάσουν από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου