Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τα ηχητικά βιβλία (audiobokks) έχουν κερδίσει εδώ και αρκετά χρόνια το "αναγνωστικό" κοινό πολλών δυτικών χωρών, καθώς αποτελούν μια καλή εναλλακτική στο "παραδοσιακό" διάβασμα.
Στην Αμερική, τη Γερμανία, το Ηνωμένο βασίλειο, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Αυστραλία και όπου υπάρχει δυναμικό αναγνωστικό κοινό που ξοδεύει χρήματα για να ζήσει την εμπειρία ενός βιβλίου τουλάχιστον μία φορά κάθε 40 μέρες, το audiobook είναι ευρύτατα διαδεδομένο. Σύμφωνα με έρευνα της Audio Press Association ένας στους 4 Αμερικανούς είχε ακούσει πέρυσι τουλάχιστον έναν ηχητικό βιβλίο.
Στην Ελλάδα, η Pathos Publishing του εμιγκρέ Τάκη Παγώνη σπάει το ρόδι στο συγκεκριμένο χώρο και φέρνει μια σειρά από ενδιαφέροντες τίτλους που ακούγονται ...μονορούφι! "Ο γλάρος Ιωνάθαν", "Οι ναυαγοί", "Ο ψεύτης παππούς" είναι μερικοί από τους τίτλους που κυκλοφορούν από την Pathos Publishimg με τη μορφή ηχητικού βιβλίου.
Εάν βρίσκετε ενδιαφέρουσα την ιδέα να σας διαβάζουν άλλοι το αγαπημένο σας μυθιστόρημα την ώρα που εσείς ...χαλαρώνετε, επισκεφτείτε -για περισσότερες λεπτομέρειες- την ιστοσελίδα της Free Sunday (τεύχος 68) ( http://www.citypress.gr/freesunday/PDF/68/45.pdf ) , όπου και εντοπίσαμε την "είδηση" και ...καλή σας ακρόαση!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου