Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2009

Ολοκληρώθηκε στις 6 Νοεμβρίου η 1η φάση του φετινού ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ που για 5η χρονιά πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΕΚΕΒΙ. Οι Λέσχες Ανάγνωσης από έναν κατάλογο βιβλίων που εκδόθηκαν από την 1/10/2008 έως την 1/10/2009, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ (της βάσης δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου), επέλεξαν και κατέθεσαν έναν κατάλογο 15 μυθιστορημάτων.
Η Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης συμμετέχοντας και φέτος στη διαδικασία του ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ επέλεξε και απέστειλε κατάλογο 15 βιβλίων αισιοδοξώντας ,ότι –όπως συνέβη και πέρσι με το βιβλίο «ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑ ΜΑ ΞΕΧΑΣΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ» του Δημ. Μπουραντά- το βιβλίο που θα βραβευτεί θα περιλαμβάνεται στα προταθέντα.
Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου , με βάση τις προτάσεις των Λεσχών Ανάγνωσης, θα ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ η «βραχεία λίστα». Από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου οι αναγνώστες θα μπορούν να ψηφίζουν (με δικαίωμα ΜΙΑΣ ψήφου) για το μυθιστόρημα της χρονιάς αποστέλλοντας sms με κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της «βραχείας λίστας». Τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης θα ψηφίσουν ξεχωριστά με mail ή fax.
Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και να γίνει απονομή του ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου